بازنمایی یعنی نشان دادن واقعیت به شکلی خاص. معنای بازنمایی این نیست که ضرورتاً هر پیام رسانه ای، ضد واقعیت یا کاریکاتوری از آن باشد؛ بلکه این است که رسانه با استفاده از بازنمایی می کوشد تفسیر و تحلیل خود را از واقعیت مورد نظر به طور آشکار و پنهان به ذهن مخاطب خود ارسال کند طوری که او احساس تفاوت بین این دو نکند. راز و شاخص خلّّاقیت و هنرمندی هر رسانه و یا فرستندۀ پیام در همین نهفته است که اثرگذاری بیشتری بر مخاطب داشته باشد. بازنمایی توسط رسانه می تواند تأثیر مثبت یا منفی داشته باشد.
کار رسانه با بازنمایی از واقعیت درهم آمیخته است. هنر مخاطب فعّال این است که با هوشمندی و نقّادی، تفاوت میان واقعیت و بازنمایی های رسانه ای را کشف کند.
بازنمایی فقط در رسانه های رسمی رخ نمی دهد؛ بلکه کاربران رسانه های اجتماعی نیز در ارائه تصویر خود به دیگران بازنمایی می کنند. برای مثال بلاگرها یا اینفلوئنسرهای مجازی از غم ها، مشکلات و شکست های خودشان چیزی به اشتراک نمی گذارند؛ بلکه با استفاده از فیلترها و جلوه های تصویری و افکت ها تنها برش هایی شاد و رنگارنگ از زندگیشان منتشر می کنند تا دنبال کننده های بیشتری جذب کنند و علاقه و حسرت آنها را بیانگیزند. از این شیوه بازنمایی زندگی شخصی در رسانه های اجتماعی به عنوان زندگی برشی یاد می شود. آیا شما هم در میان دوستان و اطرافیان خود نمونه هایی از این زندگی برشی یافته اید؟