با توجه به اینکه شما در آینده در مراکز پیش از دبستان مشغول به کار خواهید شد، فکر می کنید چگونه مربی ای خواهید شد؟
- یک مربی سخت گیر که کودکان را با توسل به اطاعت از خواسته هایش، مجبور به فراگیری می کند، هرگونه پیشنهاد یا ابتکاری را رد می کند، برای جلب توجه کودکان به همکاری، پاداش، تنبیه و فشار به آنها روی می آورد.
آیا به نظر شما با این روش ها، تعدادی از کودکان با نافرمانی، لجاجت و امتناع از یادگیری در مقابل شما مقاومت نخواهند کرد و بد و بدتر نمی شوند؟ و یا گروهی بر اثر ترس، ضمن رعایت نظم و قوانین شما خوب و خوب تر خواهند شد؟
- یا یک مربی آسان گیر که به کودکان آزادی می دهد و انجام دادن هر گونه عملی را برایشان امکان پذیرمی داند.
در این حالت نیز ممکن است به سبب چشم پوشی از اشتباهات، دچار مشکل شوید، زیرا توجه شما بهتفاوت های فردی از بین می رود و ناخواسته به علت بی توجهی شما به علاقه مندی کودکان یا نبود امکانات،هر گونه که می خواهند رفتار می کنند و شما در پایان روز، در سر و صدای کلاس و کودکان غرق می شوید.هر چند سر و صدا نشان دهنده ارتباط کلامی کودکان است. اما در پایان روز با یک کلاس در هم ریخته و با وسایلی شکسته و.... روبه رو می شوید، بدون ارزشیابی از کارتان، ضمن اینکه مشکلات رفتاری کودکان بستر مناسبی برای رشد پیدا می کنند و در چنین روندی کودکان هرگز از آموختن لذت نمی برند و برای خود و اطرافیان تلاش نمی کنند. در این صورت میل به همکاری کاهش می یابد، خلاقیت از بین می رود و رشد اجتماعی و عاطفی کودکان نیز مسیر طبیعی خود را طی نخواهد کرد.
باید به یاد داشته باشید که جایگاه مربی، در زندگی کودکان بسیار حساس است. در واقع پس از والدین، مربی تنها فردی است که علائق کودک را به سمت اهداف آموزشی و پرورشی هدایت می کند و مسئول ایجاد شرایطی است که در آن رفتارها و اکتسابات کودک از رشدی مداوم برخوردار گردند...
در این فیلم آموزشی در خصوص شناخت مشکلات شایع رفتاری کودکان پیش از دبستان مطالبی عنوان شده است که به معرفی پودمان سوم، تنبیه و تشویق کودکان ، مشکلات شایع رفتاری کودکان پیش از دبستان - چهار گام اصلاح رفتاری کودکان، معرفی روش های تدریس آن پرداخته است.