با تغيير رويکرد کتابهای درسی عربی به صورت «پرورش مهارتهای چهارگانه زبانی بهمنظور فهم بهتر قرآن و متون دينی و زبان و ادبيات فارسی» بسياری از دبيران در پی دانشافزایی خويش برآمدند. اين تلاش در زمينۀ تقويت ذخيرۀ واژگانی و کاربرد واژگان و نيز تقويت مهارت سخن گفتن است. همچنين هدف اصلی درس عربی که فهم قرآن و متون دينی است، با کتابهای جديد موجب میشود دبيران تلاش کنند تا با تجويد قرآن، تفسير آيات و معانی احاديث و روايات آشنا گردند.
در اصل شانزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص فلسفه آموزش عربی در ایران اینگونه آمده است: «ازآنجاکه زبان قرآن و علوم و معارف اسلامی عربی است و ادبیات فارسی کاملاً با آن آمیخته است؛ این زبان باید پس از دورۀ ابتدایی تا پایان دورۀ متوسطه در همۀ کلاسها و در همۀ رشتهها تدریس شود.»
در «برنامه درسی ملی» در قلمرو حوزه درس عربی چنین آمده است: «... آشنایی با زبان عربی و مشخصاً مهارتهای چهارگانه زبانی، یعنی خواندن، گوش کردن، نوشتن و سخن گفتن در این حوزه به میزانی است که دانشآموز را در درک معنای آیات قرآن کریم، کلام معصومین (ع) و متون دینی و فرهنگ اسلامی کمک کند و در تقویت زبان فارسی او مؤثر باشد.»
در ادامه میتوانید ویدئوهای این مجموعه را در سه بخش مشاهده نمایید.