تغذیه سالم نقش مهمی در پیشگیری و درمان سرطان دارد، مصرف غذاهای پرکالری احتمال ابتلا به سرطان رو بیشتر میکند، برچسب کمچرب و پرچرب به معنی کمکالری بود و یا پرکالری بودن نیست. مثلاً بیسکوییتها و کیکها کمچرب هستند ولی کالری بالایی دارند. روش آماده کردن غذا هم با سرطان ارتباط دارند، مثلاً غذاهای سوخته و زغالی شده بیشازحد مواد سرطانزا در غذا به وجود میآورد. اگر میخواهید چیزی رو کباب کنید نباید خیلی حرارت بدهید که بسوزد بجای سرخ کردن هم میتوانید از روشهای سالم مثل بخارپز کردن و آبپز کردن استفاده کنید؛ و بهتر است حداقل نصف مواد غذایی گیاهی باشد و باقیمانده از محصولات حیوانی استفاده کنید و کالری مصرفی مناسب با فعالیت بدنی باید باشد، فیبر موجود در غذا باعث میشود کلسترول خون پایین بیاید و این خودش خطر بروز حمله قلبی کم میکند و ازآنجاییکه فیبر در بدن هضم نمیشود میتواند ترکیبات سرطانزا رو قبل از اینکه آسیبی ایجاد کنه با خودش از سیستم گوارش خارج کند فیبر تو غذاهای زیادی مثل جو دوسر، ذرت بو داده، برنج قهوه، عدس، لوبیا، نخود، لپه، عدس و میوههایی مثل گلابی، توتفرنگی، موز، انبه، زغالاخته، زردآلو مرکبات برگ داری که برگ دارند و به رنگ سبز تیره هستند مثل اسفناج، ذرت، هویج، گوجهفرنگی، کلم بروکلی، سیبزمینی هم منابع غنی فیبر هستند و در عوض گوشت نه فیبر دارد و نه مواد ضد سرطان و بخاطر چربیهای اشباعی که دارد.