اگر دوست دارید در فضایی خوش آب و هوا و در فضایی دلنشین، موزهگردی کنید، بدون شک موزه تاریخ طبیعی دانشگاه بوعلی سینا بهترین انتخاب است.
یکی از نقاط قوت این موزه وجود برخی نمونههای در حال انقراض و حتی منقرضشده و نیز آثار دورانهای متفاوت تاریخی است که در غرفههایی بسیار زیبا چیدهمان شدهاند و موزه را به یکی از متنوعترین و جذابترین موزههای علمی ایران و حتی منطقه تبدیل کرده است.
6 سالن اصلی این موزه عبارت است از پستانداران و پرندگان، آبزیان، پروانهها و حشرات، خزندگان، صدفها و مرجانها و زمینشناسی.
سالن صدفها و مرجانها
در این سالن مجموعهای از صدفها، مرجانها و اسفنجهای خلیجفارس نگهداری میشود که این نمونهها از جای جای سواحل و آبهای نیلگون خلیجفارس جمعآوری گردیدهاند. در جهت تکمیل این گالری، بسیاری از نمونههای مطرح بینالمللی نیز در این غرفهها نگهداری میشوند. این مجموعه هماکنون در قالب 22 ویترین از نظر تنوع در ایران منحصر به فرد میباشد.
سالن پروانهها و حشرات
در این سالن انواع حشرات ازجمله گونههای زیبایی از پروانهها در قالب بیش از 95 ویترین به نمایش گذاشته شده است. همچنین این بخش به عنوان مجموعهای کمنظیر در سطح کشور مطرح میباشد که علاوه بر نمونههای ایرانی، بخشی از نمونههای بینالمللی را در خود جای داده است.
سالن پستانداران و پرندگان
این سالن با حدود 300 صحنه (دیوراما) از موقعیت کمنظیری در ایران برخوردار است که بخش اعظمی از پرندگان و پستانداران ایران به صورت تاکسیدرمی شده در آن نگهداری میگردد.
سالن آبزیان
در این قسمت مجموعه¬ای کمنظیر از انواع موجودات آبزی زنده، در دهها آکواریوم آبشور و شیرین، به همراه نمونههای فیکس شده نگهداری میشوند. ازجمله جذابیتهای این سالن، وجود اسکلت عظیمالجثه نهنگ گوژپشت میباشد.
سالن زمینشناسی
بیگمان در این بخش، بیش از هزاران نمونه از گرانبهاترین مجموعه سنگها، فسیلها و کانیهای ایران در قالب 130 ویترین که در سطح کشور بینظیر است، قرار دارد. بهطور یقین میتوان گفت، این مجموعه مورد توجه تمامی اقشار مختلف مردم میباشد.
سالن خزندگان
این مجموعه به خزندگان و دوزیستانی که به صورت زنده و فیکس شده در دهها محفظه نگهداری میشوند، اختصاص داده شده. انواع جنینهای جانوری و سیکل زندگی برخی حیوانات نیز در این سالن به نمایش درآمده است.
آدرس: میدان مدرس، انتهای بلوار آزادگان (چرمسازی)
سایت: www.nhm.basu.ac.ir