الگوی خوراک و مواد غذایی تشکیلدهنده آن، تابع انواع محصولات کشاورزی و بومی موجود در منطقه است. در رژیم غذایی اهالی استان معمولا محصوالت کشاورزی بهصورت خشکبار و تازه استفاده میشود. انواع آش شامل بروش، تله گنجی، کاچی، کلمقمری، بادمجان و آبگوشت، چنجه و نانها شامل؛ گرده، کاک، کولره، ساجی، فتیر و اقسام شیرینیها مانند: برساقی، سرجوق، باسوق، واگردک و پیکهچو و مرباها و ترشیها نشاندهنده تنوع غذایی مردم است.
این فیلم آموزشی برگرفته از فصل سوم کتاب استان شناسی همدان میباشد.