در تعالیم الهی لقمه حلال مقدمه عمل صالح شمرده شده است. به تعبیر دیگر، همانگونه که گیاه از آب بینیاز نیست و هرقدر آبی پاکتر باشد، آن گیاه هم پاک و میوهاش شیرین خواهد بود و هرقدر آبی پلید باشد، آن گیاه هم پلید و میوه آن تلخ خواهد شد، میوه عمل انسان نیز گویای نوع تغذیه او میباشد. لقمه حرام، همانند آب آلوده که جسم را بیمار میکند، جان آدمی را آلوده میسازد. وقتی جان انسان آلوده گشت، نهتنها هیچ عبادت و دعایی از انسان مورد قبول واقع نمیشود؛ بلکه ناخواسته در سراشیبی سقوط قرار میگیرد. همچنین گسترش لقمه حرام در جامعه موجب از بین رفتن فضایل میگردد و نه تنها فرد را از انسانیت ساقط و نسل انسانی را فاسد میکند؛ بلکه اجتماع را به مخاطره میاندازد و باعث متلاشی شدن اصول اخلاق اجتماعی شده، در اثر فروپاشی این اصول، جامعه دچار هرج و مرج و بیبندوباری میشود.
در این درس سه ماجرا بیانشده تا دانشآموزان با برخی از مصادیق مال حلال و حرام در زندگی روزمرهٔ خود آشنا شوند. فعالیتهای درس نیز به تکمیل مباحث درس کمک میکنند تا دانشآموزان بفهمند که وظیفه هر مسلمان استفاده از مال حلال و پرهیز از مال حرام است.
اهداف درس
- آشنایی با مفهوم مال حلال و حرام
- آشنایی با برخی از مصادیق حلال و حرام در زندگی روزمرهٔ دانشآموزان
- تمایل به استفاده از روزی حلال و پرهیز از مال حرام
- تلاش برای استفاده از مال حلال و پرهیز از مال حرام در زندگی
- آشنایی با وظیفه هر مسلمان برای استفاده از مال حلال و پرهیز از مال حرام
- آشنایی با برخی از مصادیق اموال عمومی در زندگی
- توانایی تفکر در پیام قرآنی و درک ارتباط آن با موضوع درس
در ادامه خواهید دید
- فیلم تحلیل محتوای درس ششم: شامل تبیین ساختار درس، بیان مهمترین نکات آن و توضیح ارتباط اجزای درس با یکدیگر؛ همکاران محترم میتوانند قبل از تدریس این فیلم کوتاه را مشاهده نموده و با نگاهی از بالا بر محتوای درس مسلط شوند.